Kontakt


Marta Camilla Wright, 95057388, camilla@relasjon.org

mandag 21. mars 2011

Mangel på mening?

Redusert stemningsleie, nedsatt lyst og interesse og økt tretthet. Det er en tilstand som ikke grunner i latskap, personlig svakhet eller mangel på evne til å ta seg sammen, sier nhi.no på sine nettsider om depresjon.

Videre står det: Andre symptomer kan være skyldfølelse eller dårlig samvittighet, mindreverdighetstanker eller nedsatt selvtillit, selvmordstanker, konsentrasjonsvansker, søvnforstyrrelser, nedsatt appetitt eller vekttap.

Trolig får minst 25% av alle norske kvinner og 15% av alle norske menn en depresjon som trenger behandling i løpet av livet.

"Mening" er et stikkord for meg i mitt arbeid med depresjon. Manglende opplevelse av mening. Hva er meningen med mitt liv?

Jeg tenker at vi alle en gang eller flere, i kortere eller lengre perioder, føler på mangel på mening i livet. Det er eksistensielt. Det er sånn sett normalt. Spørsmålet er hvordan vi kan finne måter å leve godt med det. Det går an!

Har du kommet til et punkt der det er vanskelig å komme videre i å finne ut hvordan du skal komme videre med depresjon kan tiden være inne for å søke støtte hos en terapeut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar